NewsLetter

Μικρές συμβουλές για τα φυτά σας

Πότε φυτεύουμε:
Η φύτευση των φυτών μπορεί να γίνει όλο το χρόνο. Τα φυτά που βρίσκονται μέσα σε γλάστρα μπορούν να φυτευτούν οποιαδήποτε εποχή ακόμα και την περίοδο της ανθοφορίας τους σε αντίθεση με τα γυμνόριζα που η φύτευσή τους πρέπει να γίνει από αρχές Οκτωβρίου μέχρι τέλος Μαρτίου.

Που φυτεύουμε:
Ο χώρος που θα γίνει η φύτευση είναι πολύ σημαντικό να έχει αξιολογηθεί σωστά ώστε τα φυτά να αναπτυχθούν στις κατάλληλες συνθήκες. Εκεί που θα γίνει η φύτευση πρέπει να υπάρχει επάρκεια χώματος, αρκετός χώρος ανάπτυξης (πλάτος και βάθος) ανάλογα βέβαια και με το μέγεθος του φυτού καθώς και επαρκής απόσταση μεταξύ των φυτών.

Τι είδη φυτών φυτεύουμε:
Ο διαθέσιμος χώρος, οι κλιματικές συνθήκες, η ποιότητα του εδάφους, η επάρκεια νερού αλλά και άλλοι παράγοντες θα καθοδηγήσουν στην επιλογή φυτών. Επιπλέον σημαντικό ρόλο στην επιλογή θα παίξει η διάταξη των φυτών στο χώρο αλλά και το αισθητικό αποτέλεσμα που θέλουμε να επιτύχουμε.


 
Καλώς ήρθατε στο φυτώριο μας
Στην αρχή της πόλης της Άρτας βρίσκεται το άρτια διαμορφωμένο φυτώριό μας σε έκταση 10.000 τμ, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με άνεση να παρατηρήσουν, να επιλέξουν και να καταλήξουν εύκολα και γρήγορα στις κατάλληλες επιλογές.

Στις εγκαταστάσεις μας θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από καλλωπιστικά φυτά, οπορωφόρα δέντρα, εσπεριδοειδή, ελιές, αμπέλια, κ.α. σε διάφορα μεγέθη. Το άρτια καταρτισμένο προσωπικό είναι πάντα πρόθυμο να βοηθήσει σε οποιαδήποτε ανάγκη σας ή πληροφορία. Η ποικιλία και η ποιότητα των φυτών μας καθιστούν την εταιρία μας ξεχωριστή στο είδος της.

Για να καλυφθούν οι απαιτήσεις της αγοράς σε συγκεκριμένα είδη ή μεγέθη που δεν είναι διαθέσιμα ως προϊόντα δικής μας παραγωγής, συνεργαζόμαστε με μεγάλες φυτωριακές μονάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Επίσης αναλαμβάνουμε την κατασκευή του κήπου σας, τοποθετούμε αυτόματο πότισμα και εγκατάσταση έτοιμου χλοοτάπητα.

Βασικός μας στόχος είναι η πλήρη κάλυψη των αναγκών του ιδιώτη, του επαγγελματία κηποτέχνη καθώς και του κατασκευαστή έργων πρασίνου μέσω της ευρύτατης ποικιλίας των προϊόντων μας.

Έτσι είμαστε σε θέση να ικανοποιούμε οποιαδήποτε ανάγκη.

Η παραγωγή

Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις εκτείνονται σε 12.000τμ, στις οποίες παράγουμε μια μεγάλη ποικιλία φυτών (φυτά μικρής, μεσαίας και μεγάλης ανάπτυξης),για κάθε απαίτηση.

Ένα δείγμα αυτών είναι οι μεγαλύτερες ποικιλίες σε: εσπεριδοειδή, ελαιόδεντρα, θάμνους, αναρριχώμενα, ανθοκομικά και πολλά άλλα.

Με στόχο την παραγωγή προϊόντων υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, έχει αναπτυχθεί άρτια τεχνική υποδομή σε όλες τις καλλιεργούμενες εκτάσεις.
Το προσωπικό του φυτωρίου Αλέξη εγγυάται την παραγωγή φυτών αρίστης ποιότητας.

Σημαντική είναι επίσης η δυνατότητα που προσφέρουμε στον πελάτη ,σε ότι αφορά την υπόδειξη των καταλληλότερων φυτών, σε σχέση με τις εδαφοκλιματικές συνθήκες της κάθε περιοχής.

Τα προϊόντα

Τα φυτώρια διαθέτουν:
• Μεγάλη ποικιλία καλλωπιστικών δένδρων και θάμνων εξωτερικού χώρου που ευδοκιμούν στην Ελλάδα, μικρής έως πολύ μεγάλης ανάπτυξης, σε διάφορα σχέδια και σχήματα.
• Τις περισσότερες ποικιλίες σε διάφορα είδη καρποφόρων δένδρων, εσπεριδοειδών, αμπέλου και ελαιόδεντρων.
• Εφόδια για τον κήπο.

Αναλυτικά μπορείτε να βρείτε:

• Φυτά εξωτερικού χώρου:
Λέιλαντ, Gold Crest, πεύκο, έλατο, τούγιες, κέδρος, μαγνόλια, φωτίνια, βιβούρνο, ευώνυμο, ελαίαγνος, καλλιστήμονας, γιουνίπερους, τριανταφυλλιές, φυτά εδαφοκάλυψης και έρποντα, καμέλια,στρελίτσια, γαρδένια, γαρυφαλλιες, ορτανσία, αζαλέα, κυκλάμινο, γεράνια, λαγκεστρέμια κα

• Φυτά εσωτερικού χώρου:
Μπεντζαμιν, σπαθύφυλλο, ανθούριο, δράκαινα, παχύρα

• Εσπεριδοειδή:
Πορτοκαλιές, λεμονιές, μανταρινιές, κουμ κουατ, νερατζολέμονα, κιτρολέμονα, φράπα κα

• Κλήματα - αμπέλια:
Ζαμπέλα, αγιωργίτικο, ντεμπίνα, σαββατιανό, μοσχοφίλερο, μοσχάτο Αμβούργου-Σάμου, ροδίτης, syrah, pinot noir, cabernet sauvignon, sauvignon blanc, merlot, chardonnay κα

• Ελιές:
Κορωνείκη, καλαμών, Μανάκι, Μεγάρων κα

• Οπορωφόρα:
Κερασιές, μηλιές, αχλαδιές, δαμασκηνιές, ροδακινιές, κυδωνιές, μουσμουλιές, συκιές, βερικοκιές, αμυγδαλιές, καστανιές, καρυδιές, ροδιές κα

• Φοινικοειδή:
Κανάριους, τσίκας, ουασινγκτόνιες, χαμαίροπες κα

• Δέντρα:
Κουτσουπιά, μουριά, οξυα, δρυς, φλαμουριά-τίλιο κα

• Αναριχώμενα:
Γιασεμιά, ριχόσπερματα, κισσοί, πασιφλόρα, τριανταφυλλιές, αμπέλοψ, διπλαδένια, βουκαμβίλια κα

• Σπορόφυτα:
Πετούνια, πανσές, κατιφές, βίγκα κα

• Αρωματικά φυτά:
Ιπποφαές, θυμάρι, αρμπαρόριζα, απήγανος, βασιλικός, δίκταμο, μέντα, φασκόμηλο, δυόσμος, μοχίτο, μελισσοχορτο, δεντρολίβανο, λεβάντα, λουίζα, μαντζουράνα, ρίγανη κα

• Χλοοτάπητας

• Εφόδια για τον κήπο
Πήλινες και πλαστικές γλάστρες (ελληνικές και εισαγωγής με ιδιαίτερα σχήματα και χρώματα), τσιμεντένιες γλάστρες, design γλάστρες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, βάσεις για τις γλάστρες, φυτοχώματα, λιπάσματα, πέργκολες κα